Het Hofpark DrinktWater

Het Hofpark doet mee aan Apeldoorn DrinktWater!

Kinderen vinden water lekker. Maar een fris en zoet drankje is ook verleidelijk. We willen als school laten zien dat we staan voor gezondheid! Daarom zijn we op het Hofpark per 1 november gestart met Apeldoorn DrinkWater!

Maak water drinken het leukste wat er is!

Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk. Maar kinderen krijgen door deze zoete drankjes gemiddeld 6 kilo suiker per jaar binnen. Dit veranderen zou enorm bijdragen aan een gezondere leefstijl. Apeldoorn DrinktWater! stimuleert het drinken van water op school in plaats van zoete verleidingen. Samen maken we water drinken leuk.

Waarom water?

Basisschoolkinderen hebben elke dag zo'n liter vocht nodig. Wist u dat het belangrijk is dat kinderen tijdens schooltijd voldoende drinken? Ze kunnen zich namelijk beter concentreren wanneer zij genoeg drinken. Fijn voor de kinderen én goed voor de schoolprestaties.

Zo uit de kraan!

Water is een goedkope dorstlesser, die ook nog eens overal beschikbaar is! Gewoon uit de kraan, makkelijker kan het niet. Kraanwater bevat mineralen die ons lichaam nodig heeft. Nederland behoort tot de top van de wereld op het gebied van kraanwaterkwaliteit. Voordat het water uit de kraan komt is het gezuiverd met modernste technieken.

Water drinken op het Hofpark

Graag willen wij op het Hofpark bijdragen aan een gezondere leefstijl bij kinderen. Alle kinderen hebben van de school een bidon mogen ontvangen, aangeboden door de gemeente Apeldoorn.

Vanaf maandag 1 november zijn we begonnen op alle dagen tijdens (in ieder geval) het eerste pauzemoment water te drinken. In de 1e pauze drinken we water. Dat is makkelijk, goedkoop én gezond. Daarnaast zorgt waterdrinken voor méér concentratie tijdens de les, minder afval van pakjes en minder plakkerigheid in de klas!

We denken dat het drinken van water voor de kinderen alleen maar voordelen op kan leveren. Daarom maken we water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk.