Eten en drinken op school

Het lijf en de hersens hebben brandstof nodig om goed te blijven werken. Zorg daarom voor voldoende te drinken en gezond eten voor uw kind tijdens de schooldag.

Tussendoortjes

In de ochtend houden we in elke klas een pauze van 15 minuten. Dan kan je kind iets drinken en een gezond tussendoortje eten. Bij voorkeur drie keer per week fruit.

Lunch

Op alle dagen blijven de leerlingen tussen de middag op school. De pauze duurt een half uur. We gaan dan 15 minuten naar buiten en eten 15 minuten samen. Je kind neemt zelf een lunchpakket mee.

Drinken

Voldoende drinken is belangrijk om goed te kunnen leren. Geef je kind dus voldoende te drinken mee voor een dag. Water is prima en lekker.

Geen snoep

Snoepen is niet gezond. Ook geeft snoepen problemen tussen leerlingen onderling. Daarom mag snoepen op school niet. Voor verjaardagen maken we een uitzondering. Maar we hopen ook dan op een gezonde traktatie.

Rookvrij

Op onze school is roken altijd verboden. Dit verbod geldt binnen én buiten. Leerlingen (en ouders) mogen dus ook niet roken op het plein. Doen ze dit wel? Dan nemen we maatregelen.

Schoolfruit en groente

Gezond eten vinden we belangrijk. Daarom nemen we ook elk jaar deel aan het schoolfruit- en groenteprogramma van de Europese Unie. Zo stimuleren we het eten van groente en fruit op school.

Meer over het EU-programma