Werken bij Het Hofpark

Op Het Hofpark geven we speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 13 jaar die gedragsondersteuning nodig hebben voor hun sociaal emotionele ontwikkeling en om tot leren te komen. We kijken achter het gedrag, betrekken leerlingen bij hun eigen leerproces en vergroten de zelfstandigheid. Onze leerlingen stromen uit naar diplomagericht vervolgonderwijs.

Vragen? Neem gerust contact op

Ons onderwijs

Ons onderwijs geven we in 10 klassen van 8 tot 15 leerlingen. Leerlingen worden bij elkaar gezet op basis van leeftijd, gedrag en cognitief en sociaal-emotioneel niveau.

We werken steeds met 2 of 3 klassen samen in een unit met een eigen team. Binnen de units werken leraren en ondersteuners samen om te differentiëren naar didactisch niveau en om van en met elkaar te leren.

   

Elke groep heeft een vaste leraar en een hbo-opgeleide onderwijsondersteuner. De onderwijsondersteuners geven lessen aan kleine groepen leerlingen, observeren de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen en maken daarop begeleidingsplannen.

Wat houdt werken bij ons in

Na een informeel begin van de dag waarin je bijpraat met collega’s, start je met de uitleg van het dagprogramma zodat je voorbereid en geconcentreerd aan de slag kunt met rekenen en spelling.

Je stimuleert positief gedrag voortdurend. Zo worden jouw leerlingen bevestigd in wat ze kunnen, en weten ze wat van hen verwacht wordt. Je deelt daarvoor beloningen uit in de vorm van gouden munten. Daarmee sparen leerlingen voor een groepsbeloning. Op hun beurt geven leerlingen jou soms ook gouden munten voor een teambeloning. Gedurende de dag heb jij je voelsprieten aanstaan voor als de spanning opbouwt. Je onderzoekt dan waar het gedrag ontstaat en je voorkomt met jouw aanpak dat de frustratie toeneemt.

In je rooster staan ook lessen in het teken van de sociaal emotionele ontwikkeling. Je leerlingen kunnen gebruik maken van de gedragscoach óf de Schakelklas om intensiever te werken aan eigen leerdoelen of om buiten de klas even te ontladen. Dat helpt jou en de rest van de klas ook weer om even te herpakken indien nodig. Aan het einde van de dag zoek je jouw collega’s weer op. Zo blijf je met elkaar in verbinding en voor een ontspannen avond is het fijn dat je nog even samen kunt reflecteren, lachen en relativeren. Na lestijd bereid je jouw lessen voor en heb je contact met ouders, verzorgers en samenwerkingspartners rond jouw leerlingen.

Hesther en Twan over werken bij Het Hofpark

Het team

Leraren, onderwijsondersteuners, intern begeleider, gedragscoach, gedragswetenschapper, maatschappelijk werker: zomaar een greep uit de functies bij ons op school. In totaal zijn we een hecht, bevlogen en krachtig team van 30 mannen en vrouwen die klaarstaan voor onze leerlingen en voor elkaar. Gaat het even moeilijk? Knalt er een deur? Je kunt direct rekenen op je collega’s.

In ontwikkelteams pakken we onderdelen uit het jaarplan samen op. Ook volgen we trainingen om onze aanpak verder te verbeteren. Door teambuildingsactiviteiten maken we tijd voor ontspanning en hebben we als team veel plezier.

De Onderwijsspecialisten

Als je bij ons komt werken, krijg je een dienstverband vanuit De Onderwijsspecialisten. Binnen deze stichting werken 25 scholen samen aan onderwijs voor leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Samen laten we elk kind groeien.

Vacatures